Rady

Aj vám sa občas stáva, že kvalitné jedlo, do ktorého investujete množstvo peňazí, sa pokazí? Od dnes už nikdy!

<h3>Štyrikrát dlhšia čerstvosť potravín</h3>
Bravčové, hovädzie, ryby, čerstvé, varené, koreňová zelenina, listové šaláty či ovocie – vďaka správnemu skladovaniu sa môžu všetky tieto potraviny „dožiť“ až štyrikrát viac. Stačí na to správna sklenená nádoba a pumpa na odsávanie vzduchu, ktorá vytvorí v nádobe vákuové prostredie. Do záklopky umiestnenej na veku nádoby sa priloží vákuová pumpa a opakovaným pumpovaním sa z vnútra dózy odsaje všetok vzduch. Zabráni sa tak množeniu baktérií, ktoré stoja za kazením jedla. Kvalitné materiály takýchto nádob znášajú široké rozpätie teplôt od – 20 do + 300 °C, takže ich okrem skladovania možno využívať aj na zapekanie, zohrievanie alebo mrazenie.
<h4>VÁKUUM V PRAXI</h4>
Ak patríte k milovníkom mäsa, vo vákuových nádobách si budete môcť skladovať napríklad salámy, ktorých životnosť sa predĺži 2 až 5-krát. Nakrájané údeniny a iné druhy salámov tak v chladničke vydržia až 10 dní. Syry prežijú vo vákuových nádobách uschovaných v chladničke až 25 dní a listový šalát vydrží až týždeň, a to v chutnom, stále čerstvom a voňavom stave. Vákuové nádoby sú vhodné aj na uskladnenie pečiva a chleba, ktoré takto zostanú v konzumovateľnom stave celých 10 dní. Vákuové dózy navyše nepredlžujú iba trvanlivosť. Okrem chutí a vôní zachovávajú i vitamíny, minerály a ďalšie výživné látky, pre ktoré si mnohé druhy ovocia a zeleniny zväčša kupujeme.
<h3 style=“text-align: center;“>SEDEM DÔVODOV PRE POUŽÍVANIE VÁKUOVÝCH NÁDOB</h3>
<ol>
<li><strong>Dlhšia trvanlivosť potravín:</strong> Podľa početných štúdií dokáže vákuové skladovanie potravín predĺžiť ich životnosť o 50 až 400 %.</li>
<li><strong>Znížená stratovosť produktov: </strong>Zvýšená doba trvanlivosti priamo ovplyvňuje zníženie stratovosti produktu pre spoločnosti, ktoré produkty inventarizujú.</li>
<li><strong>Ochrana potravín pred vonkajšími elementmi:</strong> Správne balenie ochráni potraviny pred vlhkosťou, prachom, hmyzom a baktériami.</li>
<li><strong>Zachovanie arómy:</strong> Táto vlastnosť platí tak pre živočíšne ako aj pre rastlinné produkty. Vákuové nádoby sú skvelé aj na marinovanie.</li>
<li><strong>Žiadne chemické konzervanty:</strong> Vákuové balenie potravín eliminuje potrebu chemických konzervantov.</li>
<li><strong>Lepšia prehľadnosť:</strong> Priehľadné sklenené nádoby vám dajú jasne vedieť, čo sa v nich ukrýva hneď pri prvom pohľade do chladničky. Nádoby sa dajú ukladať na seba, alebo pretáčať do iných uhlov, takže sú prehľadné, no súčasne šetria miesto.</li>
<li><strong>Rýchle a efektívne skladovanie:</strong> Kvalitná pumpa na odsávanie vzduchu zabezpečí používateľom rýchly a efektívny spôsob skladovania všetkých druhov potravín.</li>
</ol>

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>