Rady, Zdravie

Aká potravina začínajúca sa na písmeno B vás napadne ?Tieto super potraviny určite poznáte a sú to 3 najlepšie!

Tieto tri potraviny určite poznáte, možno ich jete pravidelne a možno nie, ale určite si to zaslúžia. Tieto potraviny začínajúce na písmeno B sú známe vďaka mnohým pozitívnym účinkom na naše zdravie, ktoré sú tie TOP? <span id=“more-11435″></span>Ovocie, zelenina a produkt z ovčieho mlieka, nech sa páči. Čo tieto výborné potraviny obsahujú, aké sú ich najsilnejšie účinky na zdravie a ako ich jesť? Tieto tri potraviny sa určite oplatí zapojiť do jedálnička a viete si ich kúpiť za pár eur. Banán, brokolica a bryndza sú tie tri TOP produkty.
<h3><strong>Banán</strong></h3>
Snáď najznámejšie ovocie. Dá sa kúpiť a aj zobrať všade. Banán obsahuje vitamíny A, B, C, vlákninu, železo, vápnik, tryptofán a iné látky. Banán má najpozitívnejšie účinky na: imunitný systém, trávenie a nervový systém. Banán je chutné a zdravé ovocie, ktoré je sladké, pretože obsahuje 20 g sacharidov na 100 gramov ovocia. Banán Vám doplní cukor do krvi, zlepší pozornosť, urýchli trávenie a dá sa zobrať všade. Takže radšej, ako siahnuť po čokoládovej tyčinke, dajte si banán.
<h3><strong>Bryndza</strong></h3>
Ak Vám nepasujú klasické kravské produkty, tak skúste rôzne živočíšne alternatívy – kozie alebo ovčie produkty. Bývajú ľahšie stráviteľné pre trávenie. Bryndza je snáď „najslávnejší“ ovčí produkt. Bryndza obsahuje najúčinnejšie látky tieto – bielkoviny, vitamíny skupiny B (B1, B2, B3, B6 a B12), vápnik, fosfor, kyseliny a tuk. Najlepšie pozitívne účinky bryndze na naše zdravie sú – podpora imunity, ochrana buniek, podpora trávenia a stolice, zlepšený stav pokožky a nervového systému.
<h3><strong>Brokolica</strong></h3>
Známa svojimi pozitívnymi účinkami na naše zdravie. Bola by škoda túto užitočnú zeleninu nejesť. Brokolica obsahuje vitamíny A, B, C, E, K, vlákninu, bielkoviny, vápnik, železo, kyseliny a betakarotén. Najsilnejšie účinky brokolice na naše zdravie sú hlavne v podpore imunity, ochrany buniek, podpory pevnosti pokožky, krvotvorby, kostného tkaniva, podpore trávenia a prevencia vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>