Rady, Zdravie

Ako rýchlo znížiť krvný tlak bez farmaceutických liekov a ich vedľajších účinkov.

Za vysoký krvný tlak sa považuje už hodnota presahujúca 140/90 mmHg.

Samozrejme, existujú rozdiely podmienené hlavne vekom, kde u starších ľudí ani táto hodnota nemusí byť ešte problém.

Vysoký krvný tlak si môžete znížiť pomocou liekov, ale aj prírodne. Lieky často mávajú nežiadúce vedľajšie účinky. Preto ak sa im dá vyhnúť, treba to urobiť.

Príznaky a riziká vysokého krvného tlaku

Na vysokom krvnom tlaku je problematické, že začína bez zjavných príznakov.

Potom, keď už príznaky má, zvyčajne negatívny zdravotný stav dosť pokročil. Preto je lepšie si preventívne krvný tlak merať.

Medzi najčastejšie príznaky vysokého krvného tlaku patria silné bolesti hlavy, únava, problémy so zrakom, bolesti v hrudi, ťažkosti s dýchaním, nepravidelný tlkot srdca, začervenanie v tvári či dokonca krv v moči.

Vysoký krvný tlak zvyšuje riziko vzniku ďalších zdravotných problémov, ako napríklad:

  • kŕče v nohách
  • nespavosť
  • nevoľnosti a točenie hlavy
  • arytmia
  • srdcové a mozgové cievne príhody (infarkt a mŕtvica)

Prírodná liečba vysokého krvné tlaku

Ak nechcete užívať lieky, ktoré môžu mať vážne nežiadúce účinky, potom by sme vám radi ponúkli niekoľko prírodných možností.

Sú podobne rýchle ako lieky, no bez vedľajších účinkov.

Metóda č.1 – Jablčný ocot a sóda bikarbóna

Rozrieďte 2 čajové lyžičky jablčného octu a 1/8 čajovej lyžičky sódy bikarbóny v pohári vlažnej vody a hneď to vypite. Pite to 2 krát denne.

Jablčný ocot ma vysoký obsah vápnika, draslíka, horčíka a ďalších látok, ktoré chránia steny artérií.

Sóda bikarbóna zasa pomáha regulovať krvný tlak a udržiavať správne pH tela. V tejto zmesi bude sóda bikarbóna taktiež neutralizovať kyslosť octu.

Metóda č.2 – Banány

Banány sú extrémne bohaté na draslík, ktorý reguluje úroveň sodíka zodpovedného za vysoký krvný tlak. Ide o substitučný prvok, ktorý bude z buniek sodík vytláčať a dôjde tak k normalizácii krvného tlaku.

Odporúča sa konzumovať približne 2 banány denne pre udržanie si optimálneho zdravia.

Metóda č.3 – citrónová šťava

Vytlačte šťavu z citrónu do pohára, rozrieďte s vodou a pite to na prázdny žalúdok, najlepšie ráno pred jedlom.

Citróny hydratujú telo, relaxujú krvné cievy a chránia ich steny. Dodávajú navyše telu draslík a ostatné vitamíny, ktoré pôsobia na znižovania sodíka v bunkách.

Metóda č.4 – Cesnak

Cesnak je jednoznačne jednou z najlepších a najzdravších potravín na svete.

Efektívne reguluje tak cholesterol, ako aj krvný tlak. Vďačí za to aktívnej látke alicínu stimulujúcej produkciu oxidu dusnatého, ktorý rozširuje krvné cievy.

Najlepšie je cesnak konzumovať surový.

Najprv ho pomliaždite a nechajte postáť na vzduchu zhruba 5 minút, aby sa aktivoval alicín. Potom, aby ste aspoň sčasti potlačili jeho ostrú chuť, ho zmiešajte s medom a natrite si ho na chleba s maslom.

Po dojedení to zapite trochou vody, aby neostal cesnak prilepený na stenách pažeráka. Mohol by ich totiž podráždiť.

Takýto krajec chleba jedzte každé ráno. Budete síce cítiť po cesnaku, no váš krvný tlak sa zníži veľmi rýchlo.

Robte to aspoň týždeň, prípadne podľa potreby, kým nedôjde k trvalému zníženiu vášho krvného tlaku.

Záver

Okrem uvedených metód je tiež vhodné dodržiavať zopár zásad, aby ste si krvný tlak udržali pod kontrolou.

Jedzte zdravo, hýbte sa, vyhýbajte sa alkoholu a cigaretám, obmedzte kofeín a zredukujte príjem soli.

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>