Rady, Zdravie

Máte chuť na cukríky?Čo tak skúsiť zdravé zázvorové …

Zázvor je jednou z mojich najobľúbenejších byliniek. Vždy si ho pridávam do množstva jedál, pretože ich robí mierne štipľavými a tým im dodáva tú správnu iskru. Táto bylinka však nie je len chutná, ale navyše pre vaše zdravie aj nadmieru prínosná.
<h2>Ochorenia, ktoré lieči zázvor</h2>
<ol>
<li><strong>nevoľnosti</strong></li>
<li><strong>morskú chorobu (hojdajúce sa lode)</strong></li>
<li><strong>ranné nevoľnosti</strong></li>
<li><strong>svalové bolesti</strong></li>
<li><strong>bolesti a opuchy</strong></li>
<li><strong>zápaly</strong></li>
<li><strong>vysoký krvný cukor</strong></li>
<li><strong>riziko srdcových ochorení</strong></li>
<li><strong>chronické tráviace ťažkosti</strong></li>
<li><strong>menštruačné kŕče</strong></li>
<li><strong>vysoký cholesterol</strong></li>
<li><strong>rakovina</strong></li>
<li><strong>mozgové funkcie</strong></li>
<li><strong>infekcie</strong></li>
</ol>
V prípade, že hľadáte spôsob, ako zakomponovať zázvor do vašej každodennej stravy na boj s akoukoľvek z vyššie uvedených chorôb, tak prečo nie v podobe nejakej zdravej sladkosti? Vyskúšajte preto zázvorové cukríky, ktorým sa niekedy vraví aj „ginginy“ alebo „džindžiny“. Sú to malé okrúhle žuvacie pochúťky s výraznou zázvorovou príchuťou.
<h2>Ingrediencie:</h2>
<ul>
<li><strong>10 mäkkých datlí</strong></li>
<li><strong>1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu</strong></li>
<li><strong>1/4 čajovej lyžičky jemnej morskej soli</strong></li>
<li><strong>1 čajovú lyžičku kokosového oleja</strong></li>
<li><strong>1 čajovú lyžičku mandľového masla</strong></li>
<li><strong>5 kvapiek tekutej stevie</strong></li>
<li><strong>0,5 dcl medu</strong></li>
<li><strong>1/2 čajovej lyžičky škorice (najlepšie cejlónskej)</strong></li>
<li><strong>3 polievkové lyžice čerstvo postrúhaného zázvoru</strong></li>
<li><strong>1 polievkovú lyžicu kokosového cukru v prášku</strong></li>
</ul>
<h2>Príprava:</h2>
<strong>1. Vložte všetky suroviny do kuchynského robota alebo mixéra a rozmixujte.</strong>

<strong>2. Mixovanie občas zastavte a zoškrabte zo stien prilepené suroviny. Mixujte dovtedy, kým sa celý objem nepremení na jemnú hmotu.</strong>

<strong>3. Hmotu prelejte do misky vystlanej pergamenovým papierom na cesto a vložte to na 1 až 3 hodiny do mrazničky</strong>

<strong>4. Zmrznuté cesto vyformujte do želaného tvaru, napríklad do valčekov a tie pokrájate na cukríky</strong>

<strong>5. Cukríky preložte do pergamenovým papierom vystlanej nádoby</strong>

<strong>6. Nádobu uzavrite a uskladňujte v mrazničke, aby boli cukríky vždy čerstvé a udržali si tvar, keďže v tomto recepte nie sú žiadne konzervačné látky.</strong>

&nbsp;

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>