Rady, Zdravie

Pozor! potraviny z Číny, ktoré sú plné toxínov a karcinogénov

<h2>Potravinové škandály v Číne</h2>
Možno ste sa už dopočuli o rôznych škandáloch s kontaminovanými potravinami pochádzajúcich z Číny. Napríklad škandál z roku 2008, keď do sušeného detského mlieka pridávali chemikáliu <em>melamín</em>, ktorá mala budiť dojem vyššieho obsahu bielkovín.
<h2>1. Jablkový džús</h2>
V niektorých štátoch západnej Európy a USA dnes tvorí až 50% predávaného jablkového džúsu dovoz z Číny.

Pri jeho kupovaní je potrebné preveriť si aj tradičné značky, odkiaľ predávaný džús pochádza. Ten môže byť síce balený v Európe, no pôvodom je z Číny.
<h2>2. Industriálne soli</h2>
Číňania často používajú soľ určenú pre priemyselné účely ako náhradu kuchynskej soli. Takáto soľ neraz obsahuje rôzne nečistoty a chemikálie z výrobného procesu, ktoré môžu viesť k mozgovej mŕtvici, srdcovému infarktu či vysokému krvnému tlaku.
<h2>3. Kurčatá a kuracie mäso</h2>
Čína máva často problémy s vtačou chrípkou a ďalšími chorobami prenášaných potravou. V roku 2013 sa na západ začalo dostávať čínske kuracie mäso. Málokto však už vie, v akých hrozných podmienkach sa tam kurčatá chovajú a čím všetkým sú dopované.
<h2>4. Cesnak</h2>
Zhruba tretina až polovica všetkého predávaného cesnaku u nás pochádza z Číny. Slovenský cesnak je určite tá najlepšia voľba.

&nbsp;
<h2>5. Ryba tilapia</h2>
Vyše 80% mrazenej ryby tilapia pochádza práve z Číny, kde sa chová v hrozných podmienkach. Táto ryba, podobne ako kapor, žije v bahne a živí sa všetkými nečistotami, ktoré sa nachádzajú na dne.
<h2>6. Plastická ryža</h2>
Ide o ryžu, ktorá sa vyrába zo zemiakov a ďalších chemických látok, vrátane plastov. Spoznať sa dá napríklad tak, že aj po uvarení zostáva tvrdá.

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>