Rady

Toto je 5 chorôb, za ktoré môžu mikrovlnné rúry!!! Chráňte sa, kým nie je neskoro!!!

Kto by nemal rád mikrovlnky? Sú rýchle, jednoduché a varenie s nimi je pre každého nadmieru pohodlné.

Mikrovlné trúby sa používajú už vyše 30 rokov a doslova zmenili pohľad celej spoločnosti na spôsob prípravy a ohrevu jedál. Tu je však otázka za milión Eur: Sú mikrovlnky bezpečným a zdravým spôsobom na varenie? Odpoveď znie: „Nie“.

Existujú totiž oveľa lepšie možnosti, ktoré zaručia, že živiny v potravinách sa neznehodnotia a tiež, že sa v nich navyše aj nevytvoria rôzne škodliviny.
<h2>Čo sú to mikrovlny????</h2>
Mikrovlny sú formou neionizujúceho elektromagnetického žiarenia. Ionizujúce žiarenie je také, ktoré mení elektromagnetickú štruktúru atómov, ionizuje ich. Alebo lajcky povedané, vytrháva z nich elektróny, čím mení spôsob ich interakcie s ostatnými atómami. Röntgenové žiarenie využíva nukleárna medicína v CT-čkách, mamografoch či bežných röntgenoch.

Naproti tomu, mikrovlny síce nemenia atómy, no zvyšujú frekvenciu vibrácie molekúl (zlúčenín viacerých atómov), ktoré môžu viesť k zmenám vlastností a štruktúry týchto molekúl. Existujú rozšírené názory, že takýto ohrev je pre vaše zdravie nebezpečný.
<h2><em><strong>5 chorôb spôsobovaných mikrovlnkami:</strong></em></h2>
<h4>1.<strong> Nespavosť.</strong> Mikrovlnky samotné a ich žiarenie narúšajú a poškodzujú mozog.</h4>
<h4>2.<strong> Nutričná nedostatočnosť.</strong> Všetci vieme, že jedlo z mikrovlnky stráca chuť. Rovnako sa v ňom ničia aj mnohé živiny, čo môže viesť k rôznym nedostatkom dôležitých živín v ľudskom tele.</h4>
<h4>3.<strong> Únava.</strong> Mikrovlnky a strava nimi upravená môže spôsobovať únavu, ale tiež obezitu (efekt prázdnych kalórii, keď došlo k zničeniu prospešných živín podľa predošlého bodu).</h4>
<h4>4.<strong> Rakovina.</strong> Štrukturálne zmeny molekúl vedú k tvorbe mnohých rakovinotvorných látok v jedle.</h4>
<h4>5.<strong> Srdcový infarkt a cholesterol.</strong> Mikrovlny ničia v potravinách mnohé antioxidanty, následkom čoho sa v cievach hromadí cholesterol a eventuálne to môže skončiť až infarktom alebo mŕtvicou.</h4>

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>